Национален Земеделски Регистър

Пивел ЕООД

Категория: Зърнопроизводство


Населено място: с. Мадан


Адрес: ул. Георги Димитров


Мобилен: 0888795046


Имейл: pivel@abv.bg


Интернет страница: http://pivelbg.com

Пивел ЕООД – дейност, екип и мисия:

Пивел ЕООД е създадена 2007 год. с основна дейност зърнопроизводство. Фирмата развива своята дейност на територията на област Монтана и обработва над 15 000 декара земеделска земя. Екипът на Пивел ЕООД е изграден от млади и амбициозни професионалисти с добри познания в сферата на селското стопанство.

Фирмата разполага със съвременна техника за обработване на земеделската земя и е внедрила технологии спомагащи за бързината, ефективността и процеса на работа. Клиентите на Пивел ЕООД са големи и доказани компании с изградено име в бранша.

 

Пивел ЕООД – продукция:

Пшеницата е взискателна към почвата, нуждае се от средно до високо ниво на хумус в нея и неутрална реакция, но въпреки това може да расте и плододава в различни почвено-климатични условия с изключение на тропиците. В България пшеницата е главната полска култура и се отглежда на площ между 10 и 15 милиона декара. Най-благоприятни условия за отглеждане на пшеница има в равнинните райони на Северна България.

 

Слънчогледът се отглежда за семената, от които се получава най-използваното у нас растително масло.Ролята на слънчогледа в българското земеделие е много важна. Поради това, че е сухоустойчива култура, слънчогледът може и се отглежда на големи площи. Към настоящия момент в България се засяват средно 5-6 млн. дка слънчоглед и поради това слънчогледът се явява втората по важност и значение земеделска култура след пшеницата. Стопанското му значение се подсилва и от факта, че международната търговия със слънчогледови семена е една от най-успешните.

Царевицата е важна продоволствена, фуражна и техническа култура. Отглежда се главно за зърно, което се отличава с висока хранителна стойност и се използува за различни цели, но главно като храна на животните.

Ечемикът  е важна фуражна, техническа, а в някои страни — и продоволствена култура. Основно се отглежда заради зърното. Ечемикът се отглежда в умерените части на света и е предимно европейско растение е.

Рапицата, известна още и като канола е растение с ярко жълти цветове, което се отглежда и култивира масово по света. Основните ѝ приложения са за фураж и производство на рапично олио. В много страни рапицата е основната маслодайна култура.

Подобни